over ecodesign


eco-design

Milieu neutraal / CO2-neutraal


Onze infraroodverwarming, ComfortSun stralers en ComfortZone panelen, zijn in gebruik volledig 100% milieu-neutraal. Dat wil zeggen dat er geen enkele milieu-belasting cq uitstoot ontstaat wanneer de apparaten in werking zijn. Toegepaste regeltechniek sluit aan bij het ECO-design van de EU.


Hoog rendement

Zowel de infraroodstralers als de infraroodpanelen hebben een bijzonder hoog rendement.


kenmerken
 • zeer snelle verwarming:
  • de ComfortSun infraroodstralers starten in één a twee seconden op naar 100%
  • de ComfortZone infraroodpanelen starten in 6 minuten op naar 60°C en na 10 minuten naar 94°C
 • zeer effectief:
  • de ComfortSun infraroodstralers hebben een groot bereik door de kortegolf straling met focus track
  • de ComfortZone infraroodpanelen zijn voorzien van de meest optimale techniek in langegolf straling met tot wel 30% minder benodigd vermogen
 • zeer schoon:
  • de ingeschakelde apparaten zijn reuk- en geluidloos
  • er vindt geen stofverplaatsing plaats tijdens de verwarmingsperioden
  • in tegenstelling tot cv e.d. zijn de apparaten onderhoudsvrij en hebben alleen behoefde aan een doekje
 • regeltechniek:
  • de ComfortSun infraroodstralers worden geschakeld en gedimd met geïntegreerde bluetooth regeling voor Android en IOS app en afstandsbediening
  • de ComfortZone infraroodpanelen worden perfect geschakeld met de smart- en draadloze thermostaten en/of app voor Android en IOS
 • plug & play


ComfortSun specs

Veilig gecertificeerd

Al onze infraroodverwarming wordt in Duitsland ontworpen en geproduceerd. De apparaten ondergaan de strenge keuringen van TÜV NORD en TÜV SÜD en zijn door de instanties gecertificeerd. Ze worden als zeer veilig bevonden. Ook zijn de apparaten voorzien van IP-keuren tbv het gebruik in vochtige en natte omstandigheden, zoals bijvoorbeeld open terrassen en badkamers.


Gezond klimaat met infraroodpanelen

De aangename infraroodwarmte, welke door de panelen afgegeven wordt draagt enorm bij door het gezonde klimaat in huis. Doordat de infraroodpanelen stralingswarmte afgeven wordt er geen lucht verplaatst cq gecirculeerd. Dat betekent dat er ook geen stofdeeltjes verplaatst worden en de in te ademen lucht schoon blijft.

Daarnaast is er geen sprake van dikke lucht in huis omdat de warmte zeer regelmatig verdeeld wordt door de infrarood warmtestralen. Vooral bij kortademigheid zeer wenselijk! Tevens is de infrarood warmtestraling erg aangenaam voor mensen met reumatische- en/of andere gewrichtsaandoeningen.


Uitstoot houtkachels

In plaats van de eerder aangenomen 10% zorgen houtkachels voor 23-25% van de vervuiling met fijnstof. Dit volgens de metingen van het RIVM, bekend gemaakt in februari 2021. Hiermee zijn de houtkachels vervuilender dan alle benzine- en diesel-auto's samen. Het extra percentage komt uit de condensatie van de rookgassen. Super onveilig dus, vooral voor mensen met longaandoeningen. Maar ook voor de nog gezonde mens! Zie ook: Houtrookvrij.nl


Effectief en energiebewust buiten verwarmen

ComfortSun infraroodstralers zijn kortegolf infraroodstralers welke net als de zon in een bundel aangename warmte verspreiden die niet "wegwaait". Dit in tegenstelling tot de zogenaamde donkerstralers, welke drie tot vier keer het vermogen nodig hebben om enigszins in de buurt te komen. En dan nog niet. Donkerstralers zijn niet kortegolf en maken aldus warme lucht aan. Deze is lichter dan koude en is zeker buiten snel verdwenen.

De kortegolf infraroodstralen daarentegen verwarmen altijd. Of er een dak boven zit of niet! Effectief en energiebewust dus met ComfortSun.


golflengte