over infraroodverwarming

Verwarmen via infrarood stralen bestaat al sinds het ontstaan van de aarde. Denk aan de zon.. Infrarood verwarming is breed toepasbaar, eenvoudig te installeren, onderhoudsarm en levert aangename warmte met hoog rendement. Lees hier meer over Infrarood Verwarming.


Infraroodstralers:

Dit zijn infrarood kortegolf stralers welke net als de zon intensief verwarmen in een bundel. Hierdoor kunnen deze stralers uitstekend buiten worden toegepast. Deze warmtestralen, warmtedragers waaien niet weg. Net als de zonnestralen dus. Toepassingen zijn terrassen, werkplaatsen, badkamers, balkons e.d.

Uniek zijn onze WhiteGlare en LowGlare elementen in de mooie moderne gecoate armaturen met of zonder bluetooth smart regeling.


Infraroodpanelen:

Deze infraroodpanelen zijn langegolf, welke naast de gebruikelijke warme lucht ook bijzondere aangename warmtestralen genereren. Deze werken door het directe effect op de huid en indirect door het verwarmen van wand en vloer welke vervolgens als nieuwe infrarood warmtebron fungeren.

De veilige oppervlakte temperatuur van de lagetemperatuurpanelen ( 95-105°C )voldoen aan de wettelijk voorschriften inzake veiligheid en worden toegepast in de woonkamer, badkamer, slaapkamer, kantoor etc. Voor extremer gebruik in hogere ruimtes als magazijnen e.d. kunnen de hogetemperatuurpanelen ( 300-350°C ), de zgn powerheaters ofwel donkerstralers, worden toegepast.


Let op: Vaak worden de donkerstralers ook voor terrassen aangeboden. Doordat de stralers een beperkt bereik buiten hebben en de aangemaakte warmte lucht meteen opstijgt hebben deze heaters vrijwel geen effect in de vrije lucht of onder een overkapping. Hiervoor zijn de genoemde infrarood kortegolf stralers wel geschikt.


BOTHERM VOF levert enkel hoogwaardige en TüV geteste- en gekeurde apparatuur omwille van veiligheid, rendement en duurzaamheid. En getest vóór levering in extreme test omstandigheden. Wij leveren geen x aantal merken; wel kwaliteit. MADE-IN-GERMANY. Neem gerust contact voor een advies op maat.